Musiikinopettaja Klaus Järvinen järjesti Oulunkylän yhteiskoulun oppilaille koulutuntien jälkeen vapaaehtoista opetusta. Elettiin 1960-luvun lopun kiihkeitä vuosia. 

Koululla oli jotain, jota muilla kouluilla ei ollut. Rummut. Vahvistimet. Oma big band. 

Sitten tuli peruskoulu-uudistus. Vapaaehtoinen opetus sai lähtökäskyn. Luokkahuoneen ovi alkoi sulkeutua. 

Klaus Järvinen toimi musiikinopettajana Oulunkylän yhteiskoulussa 1983 - 1980

Nuorten himo rytmimusiikin opetukseen oli kuitenkin jo ehtinyt roihahtaa. Klaus Järvinen päätti puolisonsa Seija Järvisen kanssa avata uuden oven. Niin syntyi Oulunkylän Pop/Jazz Musiikkiopisto, Suomen ensimmäinen rytmimusiikin oppilaitos. 

Toiminta sai valtavasti huomiota. Osa ihaili, toiset vihasivat. Tunteita herätti myös särmikäs rehtori Klaus Järvinen. Hänestä tuli television Levyraadin jäsenenä superjulkkis. 

Perustaminen oli vasta alkua. Opiston päämääränä oli saada harrastetavoitteisen opetuksen rinnalle ammatillista koulutusta. Se halusi konservatorioksi. Unelma toteutui vuonna 1986.  

Uusi unelma muotoutui vuosituhannen vaihteessa: Pop & Jazz Konservatorio halusi olla opetuksen laadun edelläkävijä. Valtakunnalliset koulu-uudistukset, digitalisaatio ja muuttuvat musiikkimuodit ovat koetelleet tavoitetta. Konservatorio on ottanut haasteen vastaan satsaamalla osaamiseen ja innovaatioihin. Se on kannattanut. 

Oli aikakausi mikä tahansa, lapset ja nuoret haluavat oppia laulamaan ja soittamaan. Joku haluaa muusikoksi, joku tähdeksi, toisille riittää pääsy musiikin taikapiiriin. Pop & Jazz Konservatorio vastaa kutsuun, Klaus Järvisen perinnettä kunnioittaen ja samalla uutta etsien ja löytäen. 

Konservatorion ovesta on kulkenut kymmeniätuhansia oppilaita. Ovi on auki. Niin paikan päällä Soiva-talossa kuin verkossa.    

ENSIMMÄINEN POPJAZZLEIRI
OPISTON TOIMINTA ALKAA OULUNKYLÄN YHTEISKOULUSSA
ENSIMMÄISET VAKITUISET OPETTAJATOIMET
MUSIIKKILEIKKIKOULU ALOITTAA
MUUTTO OULUNKYLÄN SEURAHUONEELLE
OPISTOSTA TULEE KONSERVATORIO
MUUTTO ARABIANRANTAAN
UUSI REHTORI JA AMMATTIKORKEAKOULU- UUDISTUS
UUSI OPPILASLÄHTÖINEN OPETUSSUUNNITELMA
KANNATUSYHDISTYKSEN TILALLE SÄÄTIÖ
CLOSE ENCOUNTERS JA MUITA KV-HANKKEITA
MUSIIKKIALAN PERUSTUTKINNON RINNALLE MUSIIKKIALAN AMMATTITUTKINTO
MUUTTO SOIVA-TALOON
JA VERKKOKAUPPA POP & JAZZ OPEN