Lapset

Soitinvalmennuksen oppilaita 1995

Opisto aloitti 4–6-vuotiaille suunnattun musiikkileikkikoulun vuonna 1982. Ensimmäisenä opettajana oli Raimo Ahonen. Sirkku Alppiaro-Rautiaisen kaudella 1987–1996 musiikkileikkikoulu muovautui entistä enemmän rytmimusiikin suuntaan.

Vuonna 1988 Martti Vaari ryhtyi vetämään 7–9-vuotiaille suunnattua kaksivuotista soitinvalmennusta. Ryhmäopetuksen pääsoittimena oli nokkahuilu. Esitysrepertuaarista löytyi niin Deep Purplen Smoke on the Water kuin Miles Davisin Blue in Green.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen varhais- ja alakouluikäisten opettamisesta ovat vastaneet muun muassa Jasmin Afaneh-Haanpää, Tarja Bergström, Heini Ertolahti, Laura Kohonen, Heidi Koskinen, Iina Kotola, Hanna Mauro, Marjo Nyberg ja Jenni Rahunen. Varhaisikäisten ja alakouluikäisten musiikinopetus on säilynyt konservatoriossa suosittuna toimintamuotona.

Vuosina 2009–2016 Pop & Jazz Konservatorio teki yhteistyötä itähelsinkiläisten alakoulujen kanssa ja perusti sivutoimipisteen Vuosaareen.

Marjo Nyberg ja Musapaja 2009
Marjo Nyberg ja Musapaja 2009

”Muskarit vuosituhannen vaihteessa olivat lapsillemme kuin ilotulitus: muskaripäivä oli aina viikon odotetuin päivä ja muskari loi itsestäänselvän, vahvan musiikinopiskelijan identiteetin, joka elää aikuisissa lapsissani edelleen.
– Professori, aivotutkija Minna Huotilainen