Oppilaat

Popjazzleirin oppilaita 70 -luvulla

Lukematon määrä eri-ikäisiä oppilaita on päässyt nauttimaan Pop & Jazz Konservatorion tarjoamasta opetuksesta. Entisten oppilaiden joukossa on monia tunnettuja musiikkinimiä: Erin Anttila, Risto Asikainen, Egotripin soittajia, Axel Ehnström, Ellinoora, Janna Hurmerinta, Marco Hietala, Oona Kapari, Stina Koistinen, Kaija Koo, Timo Kotipelto, Sami Kuoppamäki, Alexi Laiho, Tommi Lindell, Verneri Pohjola, Iiro Rantala, The Rasmus -yhtyeen soittajia, Redrama, Jarmo Saari, Jari Sillanpää, Nina Tapio, Jimi Tenor, Ultra Bran soittajia, Olavi Uusivirta, Ville Valo, Maija Vilkkumaa, Yona ja Felix Zenger.

Kukaan ei tiedä Popjazz-oppilaiden tarkkaa määrää, mutta kesäleirien osallistujat mukaan lukien heitä on arviolta ollut yli 40 000. Suurin osa heistä on käynyt konservatoriossa, ja vain pieni osa on käynyt konservatorion.

Laulaja Hannele ”Taiska” Kauppinen
Taiska

Ensimmäisenä lukukautena syksyllä 1972 oppilaita oli 85, joukossa muun muassa Peter Lerche, Hannele ”Taiska” Kauppinen (ent. Suominen), Pekka Nissilä ja Jukkis Uotila. 2000-luvun alussa ammatillisen tutkinnon opiskelijoita ja harrastetavoitteisen perusopetuksen oppilaita oli vuosittain hieman yli 700. 2020-luvun vaihteessa määrä oli noin 1100.

Tutkinto-oikeudet oppilaitos sai vuonna 1986. Ensimmäisiin tutkinto-opiskelijoihin lukeutuivat muun muassa Annika Gummerus, Mauri Isoaho, Ari-Pekka Korhonen, Marko Liski, Markku Nikula, Kai Olander, Yrjö Putkinen, Sirkka Tammio ja Martti Vaari. Ensimmäinen tutkintopaperit käteensä saanut opiskelija oli trumpetisti Raimo Korhonen, joka valmistui musiikinopettajaksi 1990.

Ensimmäinen valmistuja Raimo Korhonen
Tutkintopaperi nro 1

Pop & Jazz Konservatorion oppilaat ovat esiintyneet lukemattomilla musiikkiäänitteillä – myös konservatorion omilla levyillä, joita ovat Oulunkylän Pop/Jazz Konservatorio (1987), Oulunkylän Pop/Jazz Konservatorio II (1990), Pop/Jazz 25 (1997), Millennium (2000) ja Prove Me: Pop & Jazz Konservatorio 40 vuotta (2012)


”Rumpujen soitto oli tuolloin elämässä asia numero 1. Taisin olla 15-vuotias. Kaikki opettajat olivat huippuja, tehokkaita. Ja suhtautuivat työhönsä vakavasti, intohimoisesti. Olihan se uutta Suomessa. Klasu oli tiukka ja turvallinen herra, kunnioitettava ja taitava rehtorina.”
– Laulaja Hannele ”Taiska” Kauppinen, oppilas 1972–1975