Pop & Jazz Konservatorio

OHJEITA VANHEMMILLE

Pop & Jazz Konservatorion koronaohjeistus syksy 2020

Korona-ajan päivitetty ohjeistus vanhemmille!

• Pidä turvavälit
• Käytä kasvomaskia
• Pese ja desinfioi kädet
• Aivasta hihaan tai nenäliinaan

 

Ennen muskaritunnille tuloa lapsen tulee käydä WC:ssä ja pestä kädet! Flunssakautena on hyvä desinfioida kädet. Sairasta lasta ei pidä tuoda muskariin, jotta muut lapset ja opettaja eivät saisi tartuntaa.

Lapsella tulee olla muskaritunnilla tossut jalassa ja joustavat vaatteet. Pukeutumisessa on hyvä huomioida myös se, että tunneilla liikutaan paljon ja silloin voi tulla hyvinkin lämmin.

Tuothan lapsesi tunnille ajoissa ja haet hänet ajoissa. Tunnille tuleminen myöhässä häiritsee opetusta.

Alle 3-vuotiaat ovat muskarissa vanhemman kanssa. Vanhempi on aktiivisesti mukana tunnilla. Vuorovaikutus lapsen ja vanhemman välillä on tärkeää.

Yli 3-vuotiaat ovat pääasiassa ilman vanhempaa tunneilla, mutta opettajalla on oikeus päättää ryhmäkohtaisesti etenkin 3-vuotiaiden kohdalla vanhemman mukana olosta syksyllä.

Muskari saattaa olla jollekin lapselle ensimmäinen paikka, jossa hän harjoittelee yksin olemista ilman vanhempaa eikä kehittyminen tässä taidossa etene kaikilla samaan tahtiin. On ihan luonnollista, että osa lapsista saattaa tarvita vähän enemmän aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen.

On hyvä, että etenkin pienempien lasten vanhemmat odottavat tunnin ajan luokan ulkopuolella syksyllä, koska lapselle saattaa tulla suuri ikävä. Mikäli lapsella on suuria ongelmia sopeutua kyseiseen ryhmään, opettaja keskustelee tästä vanhempien kanssa ja voi suositella taukoa ja/tai mahdollisuuksien mukaan siirtää hänet toiseen ryhmään. Muskarista voi pitää myös taukoa.

– Jos lapsesi joutuu olemaan poissa muskaritunnilta, ilmoita siitä opettajalle tekstiviestitse tai Wilman kautta.
– Muskaripaikka on varattu lapsellesi lukuvuodeksi (syksy ja kevät) ja jos lapsesi joutuu lopettamaan muskarin kesken lukuvuoden, ilmoitathan siitä opintotoimiston lisäksi myös omalle opettajalle. Muista mainita lapsen koko nimi!
–  Lukukauden aikana yli kaksi kertaa, oppilaitoksen taholta, perutut tunnit oppilaitos korvaa tapauskohtaisesti erikseen sovitulla tavalla.
–  Opettajaan voi olla yhteydessä erityisesti Wilman kautta tai sähköpostitse. Muskariryhmien välillä ei ole monessakaan kohtaa taukoa, jolloin pidemmän asian jutteleminen on valitettavasti hankalaa. Ongelmatilantilanteissa älä epäröi ottaa yhteyttä rohkeasti omaan opettajaan!

Tiedotus

Muskarin tiedotus hoidetaan Wilman kautta (https://popjazz.inschool.fi) eikä paperisia tiedotteita jaeta kuten aiemmin. Aktivoi siis tunnuksesi!

Wilmaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä opintotoimistoon puhelimitse 0400-135400 / Seija Erikkilä tai sähköpostitse: seija.erikkila@popjazz.fi