Pop & Jazz Konservatorion kevään 2022 avoimet kurssit on julkaistu

Pop & Jazz Konservatorion kevään 2022 avoimet kurssit on julkaistu

Ammattitaitoiset opettajamme ovat suunnitelleet jälleen upeita uusia kursseja ja tietysti tarjolla on tuttuja suosikkeja. Tarjolla on lähes 30 kurssia laulajille, lyömäsoittajille ja musiikinopettajille sekä aikuisille ja lapsille – ja kaikille musiikista kiinnostuneille. Paljon kysyttynä uutuutena on teorian preppauskurssit musiikin opintoihin hakeville. Myös uudet koe-esiintymisiin paneutuvat kurssit sopivat niin kouluihin kuin töihin hakeville muusikoille.

Laulajille on tarjolla 18 eri kurssia aloittelijasta ammattilaiseen ja lapsesta aikuiseen. Esimerkiksi Vanhemman ja lapsen musiikki-ilmaisu on riemukas teatteri-ilmaisun työkaluja käyttävä kurssi, joka toteuteaan tammikuussa ja huhtikuussa. Alakouluikäisille suunnattu Minustako laulaja? Lapset 9-12v esittelee laulamisen alkeet teatteri-ilmaisun työkaluja apuna käyttäen.

Laulunopettajat voivat syventää osaamistaan suosituilla rock-musiikin pedagogiikkaa ja metal-musiikin pedagogiikkaa käsittelevillä kursseilla.

Suosittu neliosainen laulajan työkalupakin päivitys Kelpo laulajasta superlaulajaksi tekee myös paluun ja uutena on tarjolla kahden päivän Kelpo laulajasta superlaulajaksi – Mini Bootcamp -kurssi.

Äänenkäytön ammattilaisille on kaksi erittäin suosittua tiivistä efektikurssia: Ääniefektit äänenkäytön ammattilaisille -kurssilla käydään läpi terve tapa tuottaa erilaisia efektejä omalla äänellä ja Efektien opettaminen laulajille sisältää laulun opettamista tukevan pedagogisen kulman.

Teorian preppauskurssit sopivat erityisesti musiikin opintoihin hakeville ja ne ovat räätälöity ammatilliseen ja korkeakouluihin pyrkiville.

Koe-esiintymisiin apuja saa tänä keväänä monelta eri kurssilta ja laulajille kursseja on laatinut laulun ja esiintymisen opettajamme Tiia Marjanen. Fake Audition! – Miten onnistua koe-esiintymisessä? tarjoaa koe-esiintymisen harjoittelua kuvitellussa tilanteessa sekä työkaluja fyysiseen, psyykkiseen ja henkiseen onnistumiseen painetilanteessa. Kiitorata ammattiopintoihin – miten onnistua musiikkioppilaitoksen pääsykokeessa? antaa työkaluja miten onnistua erityisesti musiikkioppilaitoksen pääsykokeessa.

Lyömäsoittimissa tarjolla on laulajille suunnattu kurssi Yleisimmät käsiperkussiot, joka antaa hyvät työkalut säestykseen esimerkiksi tamburiinilla ja marakasseilla. Kuubalaiset lyömäsoittimet tutuiksi ja sen jatkokurssi sopivat aloittelijalle tai esimerkiksi luokanopettajalle, joka haluaa monipuolistaa osaamistaan!

Vapaan säestyksen perusteet ammattilaisille kurssi sopii erityisesti musiikkiopistojen opettajille ja kanttoreille. Sama kurssi on tarjolla myös harrastajille.

Musiikkiteknologian puolella on myös runsaasti tarjontaa. Oman demon tuottamiselle ja moniraitaohjelman käytölle on kurssit sekä Äänen ja kuvan tallentaminen -kurssilla tutustutaan yleisimpiin tapoihin tallentaa ääntä ja kuvata videota. Videoeditointiohjelmien käyttö -kurssilla opetellaan esimerkiksi videon editointia sopivan mittaiseksi, kuvatekstien tekemistä, värikorjauksen perusteita sekä erillisen audion ja videon yhdistämistä.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu Pop & Jazz Openissa!