Pop & Jazz Konservatorion opiskelijoista osin koostuva jazz-trio Milo & Moses esiintyi Astanan maailmannäyttelyssä Kazakstanissa

Pop & Jazz Konservatorion opiskelijoista osin koostuva jazz-trio Milo & Moses esiintyi Astanan maailmannäyttelyssä Kazakstanissa

Kaikkien aikojen nuorin levyttänyt jazz-kombo Milo & Moses esiintyi kesäkuussa Astanan maailmannäyttelyn Suomen paviljongissa osana valtion ja Finpron koordinoimaa laajempaa kulttuuriohjelmaa. Kaksi vuotta toimineen ja säännöllisesti keikkailevan bändin jäsenistä 18-vuotias Jon Pettersson (kontrabasso) on ammatillisen koulutuksen opiskelijamme. Trioon kuuluvat myös 15-vuotiaat Milo Mäkelä (sähkökitara) sekä Moses Kuloniemi (rummut).

Yhteensä viisi live-esiintymistä Astanan maailmannäyttelyssä Kazakstanissa toivat yhtyeelle todella hyvää välitöntä palautetta, ja lisäksi suomalainen ohjelmatoimisto kiinnostui saamaan pojat mukaan rosteriinsa. Samalla poikien plakkariin kertyi arvokasta kokemusta VIP-tason bändiesiintymisestä ulkomailla. Tunnelma Astanassa oli koko suomalaisen artisti- ja tuotantotiimin kesken erinomainen paikallisesta byrokratiasta huolimatta. Tasavallan presidentti Niinistö osallistui myös maailmannäyttelyyn kansainvälisen yritysyhteistyön sekä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden merkeissä. Niinistö oli myöhemmin erikseen pysähtynyt vaihtamaan trion poikien kanssa muutaman ystävällisen sanan, ilmeisen tyytyväisenä heihin nuorina suomalaisen musiikkiosaamisen edustajina ulkomailla.

Trion jäsenten nuoreen ikään nähden poikkeuksellisen kypsä jazz-kombo edustaa tyylillisesti groove jazzia, ja se julkaisi toisen albuminsa Flow Festival 2017 -tapahtuman yhteydessä. Heidän toisesta levystään Among Friends Helsingin Sanomat antoi neljä tähteä, ja totesi arvostelussaan seuraavaa: ”Tällä toisella albumilla Mäkelä ja Kuloniemi tulkitsevat vielä rohkeammin ja rennommin omia sävellyksiään, jotka kuulostavat paikoin yhtä klassisilta ja koukuttavilta. Jännittävää seurata, mitä he soittavat viiden vuoden kuluttua, vaikka ei sitä kannata jäädä nyt odottamaan. Nyt on nyt.”

Pop & Jazz Konservatorio tuki Milo & Moseksen esiintymismatkaa Kazakhstaniin matkastipendillä.

YLE: Milo & Moses G Livelabin lavalla Helsingissä (2016)
Milo & Moses menee rytmiikka edellä” / Kulttuurivihkojen videoreportaasi
Milo & Moses: esittely ja keikkatiedot