Pop & Jazz Konservatorion uutiskirje 5/2021

Pop & Jazz Konservatorion uutiskirje 5/2021


Pop & Jazz Konservatorio muutti Soivaan

Pop & Jazz Konservatorion ja Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikin koulutukset ovat juuri muuttaneet uuteen, yhteiseen uudisrakennukseen Helsingin Arabianrannassa.

Soiva-niminen uudisrakennus luo musiikin opetukselle uudet ja nykyaikaiset olosuhteet. Rakennus on suunniteltu alusta lähtien vastaamaan musiikin opetuksen tarpeita – ja näyttämään tulevaisuuden opetuksen suunnan.

Soiva yhdistää musiikin ammattikorkeakoulutuksen, ammatilliset opinnot, musiikin harrastajat ja musiikkileikkikoulun soittamisesta ja laulamisesta studiotyöskentelyyn ja tuottamiseen. Yhteisöllisyyttä korostava tilasuunnittelu mahdollistaa uudenlaiset kohtaamiset oppilaitosten välillä sekä opiskelijoiden ja opettajien kesken.

Pop & Jazz Konservatorio on kehittänyt verkko-opetustaan jo vuodesta 2014 ja saa vihdoin toimitilat, jotka tukevat täysin myös verkko-opetusta. Soiva onkin suunniteltu ja varusteltu vastaamaan nykyaikaisen lähi- ja verkko-opetuksen vaatimuksia. Rakennuksen oppimis- ja esitystilat mahdollistavat innovatiivisen pedagogiikan, jokainen tila on suunniteltu musiikin oppiminen edellä. Myös talon äänistudiot ja verkkostudio ovat poikkeukselliset Suomessa.

“Pitkään kehitelty unelmamme on toteutunut ja saamme nyt käyttöömme maan parhaat musiikin oppimistilat, jotka tukevat vahvaa verkko-opetuspainotustamme. Ja vielä samaan kortteliin, jossa olemme aiemmin toimineet”, kertoo Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murto.

Uudisrakennus sijaitsee historiallisessa Arabian tehdaskorttelissa. Se liittyy saumattomasti Metropolian luovien tekijöiden kulttuurikampukseen ja on osa työeläkeyhtiö Varman Arabia135-kiinteistökehityshanketta, jonka avulla aluetta kehitetään eläväksi kaupunkiympäristöksi.

”Arabia135-korttelin omistajana iloitsemme siitä, että musiikin opiskelijat saavat käyttöönsä tarpeen mukaiset, modernit tilat ja Soiva-talo musiikin opiskelijoineen, harrastajineen, tuottajineen ja yleisöineen elävöittävät korttelia, sanoo toimitilajohtaja Toni Pekonen Varmasta.

Tilat on suunnitellut Arkkitehdit Tommila Oy arkkitehti Miia-Liina Tommilan johdolla ja talon akustiset ratkaisut on suunnitellut Akukon Oy. Kohteen urakoitsijana on toiminut SRV Rakennus Oy.

Pop & Jazz Konservatorion uusi käynti- ja postiosoite on Muotoilijankatu 1 B, 00560 Helsinki.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Pop & Jazz Konservatorio päätti panostaa musiikin verkko-opetukseen jo 2014 – nyt lajissaan maailman kärkeä

Pop & Jazz Konservatoriossa opiskelu on miltei viidenkymmenen vuoden ajan edellyttänyt läsnäoloa Helsingissä. Nyt Pohjoismaiden vanhimman rytmimusiikin oppilaitoksen opetus on kaikkien saatavilla lähtötasosta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta uudessa Pop & Jazz Open -verkkokaupassa.

Pop & Jazz Openissa kuka tahansa voi opiskella Pop & Jazz Konservatorion ammattitaitoisten opettajien johdolla henkilökohtaisesti. Openista voi myös ostaa Pop & Jazz Konservatorion kehittämiä digipalveluita, kuten Exaktor-ohjelman ja digitaalisia Soivia oppikirjoja.

Pop & Jazz Open myös mahdollistaa pedagogisia kokonaisuuksia muille oppilaitoksille ja yhteisöille. Laajojen etäisyyksien Suomessa tästä on iso hyöty itse asialle. Eli musiikin laadukkaalle oppimiselle.

”Olemme innostuneita ja ylpeitä verkko-opetuksemme kehitystyöstä. Samaan aikaan on tietysti hyvä muistaa, että musiikin opiskelua ei kokonaan digikanaviin viedä. Etäopetus- ja lähiopetus täydentävät toisiaan. Nämä uudet avauksemme tuovat uusia mahdollisuuksia, eivät ole keneltäkään pois. Oleellisinta on edelleen musiikin opiskelu. Ihan sama perustehtävä meillä edelleen on”,  kertoo Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murto.

Tutustu verkkokauppaan osoitteessa popjazzopen.fi.


Pop & Jazz Konservatoriolle uusi perusopetuksen koulutuspäällikkö

Pop & Jazz Konservatorion perusopetuksen uudeksi koulutuspäälliköksi on valittu Katariina Virtanen 1.8.2021 alkaen.

Virtanen tulee vastaamaan mm. Pop & Jazz Konservatorion harrastetavoitteisesta opetus- ja konserttitoiminnasta sekä opetuksen ja verkko-opetuksen kehittämisestä.

Katariina Virtanen on toiminut aiemmin mm. Riihimäen musiikkiopiston apulaisrehtorina ja Sastamalan musiikkiopiston musiikin perusteiden ja yhtyesoiton opettajana ja on antanut myös mm. rumpujen, sähkökitaran ja pianon vapaan säestyksen opetusta. Virtanen on koulutukseltaan filosofian maisteri ja musiikkipedagogi AMK ja valmistelee väitöskirjaa Jyväskylän yliopistoon.

Koulutuspäällikön paikka avautui tulevan eläköitymisen myötä.

Rytmimusiikin syyspäivät 30.9.-1.10.2021

Tervetuloa Rytmimusiikin syyspäiville uuteen Soiva-rakennukseen Helsingin Arabianrantaan! Päivät järjestetään 30.9.-1.10.2021.

Ohjelmassa on verkko-opetusmateriaalien esittelyjä, pedagogista keskustelua sekä musiikkia. Teemana ovat digiajan oppikirjat ja sovellukset, esimerkiksi instrumenttien ja musiikin hahmottamisen Soivat oppikirjat sekä musiikin hahmottamisen mobiilisovellus Exaktor. Mukana on myös vierailevia esittelijöitä. 

Uusia, esiteltäviä verkkomateriaaleja voi hyödyntää opetuksen tukena, omaan harjoitteluun ja itseopiskeluun sekä erityisoppimisen välineinä.

Syyspäivien tematiikka liittyy sekä taiteen perusopetukseen, koulujen musiikinopetukseen, ammatilliseen koulutukseen että korkea-asteeseen.

Lisätietoa ja ilmoittauminen tästä.