Pop & Jazz Konservatorion muskari
Mikä on muskari? Muskarilla eli musiikkileikkikoululla tarkoitetaan musiikin varhaiskasvatusta eli alle kouluikäisille lapsille suunnattua musiikkikasvatusta. Pop & Jazz Konservatorio tarjoaa muskareita myös aikuisille ja senioreille.
Muskari on tarkoitettu 0–6-vuotiaille lapsille sekä aikuisille ja senioreille, jotka nauttivat yhdessä musisoinnista. Muskareissa pidetään hauskaa, iloitaan yhdessä laulaen ja leikkien, viihdytään, tutustutaan toisiin ja koetaan elämyksiä.
Alle kouluikäisten muskari tarjoaa pienille lapsille ja aikuisille mukavaa yhdessä tekemistä ja vähän vanhemmille lapsille ikioman harrastuksen. Musiikkileikkikoulu on hauska harrastus, se myös vaikuttaa tutkitusti positiivisesti lapsen kehitykseen monin tavoin.
Aikuismuskarissa musisoidaan yhdessä ja irtaudutaan arjesta. Se sopii muun muassa lasten kanssa työssään toimiville. Aikuismuskari on matalan kynnyksen musiikkiharrastus, johon voi tulla myös ilman soitto- ja laulutaitoa!
Muskarin tavoitteet
Alle kouluikäisille suunnattujen muskareiden tavoitteena on herättää lapsen kiinnostus ja rakkaus musiikkiin sekä tukea lapsen kokonaispersoonallisuuden tasapainoista kasvua. Musiikkileikkikoulu antaa hyvän perustan mahdollisille tuleville soitto-opinnoille ja kehittää kokonaisvaltaista musikaalisuutta.
Muskarissa lapsi saa positiivisia kokemuksia ja elämyksiä musiikista ja musiikkimaailmasta. Yhteisillä musisointihetkillä yhteenkuuluvuuden tunne vahvistuu, ja lapsella on mahdollisuus harjoitella esiintymistä sekä nauttia toisten esityksistä.
Katso lisätietoja alle kouluikäisten muskareista.
Aikuisille ja senioreille muskari antaa iloisen, rennon harrastuksen, mukavaa ajanvietettä sekä sosiaalisia kontakteja muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Muskarissa opitaan lauluja, joita voidaan laulaa yhdessä lasten ja lastenlasten kanssa. Muskari pitää yllä toimintakykyä ja virkistää muistia, ja sinne voi tulla ilman aiempaa harrastustaustaa musiikista.
Katso lisätietoa aikuis- ja seniorimuskareista.
Muskarin toimintatavat
Musiikki, leikki ja vuorovaikutus, kuulonvarainen oppiminen ja itseilmaisu muodostavat perustan muskarille. Muskaritunnit sisältävät laulamista, loruilua, musiikin kuuntelua, soittamista, musiikkiliikuntaa sekä musiikin yhdistämistä muuhun luovaan ilmaisuun. Tärkeää on omakohtainen musiikin kokeminen.
Muskarisoittimistoon kuuluvat rytmisoittimet, kuten kapulat, marakassit, triangelit, kulkuset ja quirot, melodiasoittimet, esimerkiksi ksylofonit ja muut laattasoittimet, lyömäsoittimet, kuten djembet, bongot, ja kehärummut. Soittimistoon kuuluvat myös kanteleet, nokkahuilut, ukulelet, akustinen kitara sekä bändisoittimia, kuten pieni sähkökitara ja -basso, luokkarummut, rumpusetti, sähköpiano ja laulumikrofoni.
Lukukaudet päättyvät muskarilaisten joulu- ja kevätkonsertteihin, joissa muskarilaiset pääsevät esiintymään. Esiintymisen kautta muskarilaiset saavat kokemusta esiintymistilanteista ja ohjausta esiintymiskäyttäytymiseen.