Musiikki ammattina
– Opiskele musiikkialan tutkinto!

Hakeminen ammatilliseen koulutukseen
Muusikon koulutus
Musiikkiteknologin koulutus
OSATUTKINTO
Musiikkituotannon ammattitutkinto
Usein kysyttyä ammatillisesta koulutuksesta
Opiskelijatarinat

Haaveiletko muusikon urasta? Kutsuvatko esiintymislavat tai haluatko toimia äänentoiston puolella? Tee unelmastasi totta! Pop & Jazz Konservatorion musiikkialan perustutkinto antaa hyvät eväät muusikkouran alkuun.

Musiikkialan perustutkinto (180 osp)

Musiikin osaamisala (Muusikko)
Musiikkiteknologian osaamisala (Musiikkiteknologi)

Musiikkialan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Peruskoulupohjaisen opiskelijan opiskeluaika on kolme lukuvuotta. Aiempien opintojen tunnustaminen lyhentää opiskeluaikaa siten, että lukion suorittaneen opiskelijan opiskeluaika koko tutkinnossa on noin kaksi lukuvuotta. Opintojen kulku suunnitellaan yksilökohtaisesti henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) avulla. Tutkintoon kuuluu sekä pakollisia että valinnaisia tutkinnon osia.

Osaamista voit täydentää myös ammatillisen perustutkinnon yksittäisellä tutkinnon osalla tai osilla.

Musiikkituotannon ammattitutkinto (150 osp)

Jos olet jo suorittanut musiikkialan perustutkinnon tai toimit jo musiikkialan ammatissa, voit täydentää osaamistasi musiikkituotannon ammattitutkinnolla (150 osp). Myös siinä on kaksi osaamisalaa:
Laulun tekemisen ja musiikin tuottamisen osaamisalat

Musiikin parissa työskentely on haastavaa, mutta palkitsevaa. Hae mukaan Pop & Jazz Konservatorion porukkaan, ja opiskele ammatti, jossa tylsää päivää ei ole!

Ammatillisten opintojen toteutus

Pop & Jazz Konservatorio ammatillinen koulutus: kaksi opiskelijaa poseeraa graffitiseinän edessä

Musiikkialan perustutkinnon opiskelu toteutetaan pääasiassa ryhmämuotoisena opiskeluna. Muut käytössä olevat opetusmuodot ovat lähi- ja etäopetus sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Opetuskieli ja tutkinnon suorituskieli on suomi. Hakuvaiheessa testataan myös kielitaidon riittävyys.

Opiskelijalle laaditaan lukukausittain henkilökohtainen opiskelusuunnitelma opetussuunnitelman ja opiskelijan valintojen pohjalta.

Opiskelu on päätoimista ja edellyttää sitoutumista. Perustutkinnon opiskelijan työviikko on viisipäiväinen.

Perustutkinto on mahdollista tehdä myös kaksois- tai kolmoistutkintona, yhteistyössä aikuislukion kanssa.

Ammattitutkinnon opiskelu on monimuoto-opiskelua, johon sisältyy 1–2 lähipäivää viikossa sekä etäopiskelua ja itsenäistä työskentelyä. Opiskella voi lisäksi muita oppilaitoksen aineita henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Pop & Jazz konservatorio tarjoaa ammatillisille opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet harjoitella työelämää varten. Opiskelija voi hankkia osaamista erilaisissa oppimisympäristöissä ja joustavasti niitä yhdistellen. Rytmimusiikkialan työpaikat vaihtelevat tyypillisesti kahviloista, kirjastoista, klubeista ja ravintoloista aina konserttisaleihin, ulkoilmatapahtumiin ja studioihin.

Tarjoamme perustutkinnon ja ammattitutkinnon opiskelijoille mahdollisuudet kasvaa alan ammattilaisiksi keskeisillä työpaikoilla harjoitellen, todellisissa olosuhteissa ja käytännön työtehtävissä.

Työharjoittelussa voidaan esimerkiksi:
– harjoitella esiintymistä ja yleisön kohtaamista
– harjoitella äänentoiston tekemistä aidossa esiintymistilanteessa
– harjoitella livestream-lähetysten tekemistä
– valmistella markkinointimateriaalia keikkojen mainostamista varten
– huolehtia instrumenttien kuljetusten toteutuksesta

Koulutussopimus

Työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta tehdään aina koulutussopimus oppilaitoksen ja työpaikan välille. Työharjoittelussa opiskelija ei ole työsuhteessa, joten hänelle ei makseta palkkaa eikä muuta vastiketta.

Työharjoittelussa tehdään myös näyttöjä ja saadaan palautetta. Näytöt suunnitellaan huolellisesti etukäteen opiskelijan ja ohjaavan opettajan kanssa. Näytön arviointiin osallistuu ohjaavan opettajan kutsusta myös työelämän edustaja. Työelämän edustajat on koulutettu arvioimaan näyttöjä ja antamaan rakentavaa pedagogista palautetta.

Pop & Jazz Konservatorio ammatillinen koulutus: nuori opiskelija syventyneenä nuotteihin pöydä ääressä.

Opintososiaaliset edut

Koulutukseen hyväksytyille opiskelijoille kuuluvat opintososiaaliset edut niitä koskevien säännösten mukaisesti. Opiskelijat kuuluvat opintotuen piiriin, ja ammatillisen musiikkialan perustutkinnon opiskelijat saavat oppilaitoksen kustantaman lämpimän aterian jokaisena opiskelupäivänä.

Opintojen rahoitus

Musiikkialan perustutkinto on ilmainen eikä ammatillisissa opinnoissa ole lukukausimaksua. Musiikkituotannon ammattitutkinnon opiskelijoilta peritään kertaluontoinen tutkintomaksu 1000 € opiskelun aikana (summa on mahdollista maksaa erissä).

Opiskelijat voivat hakea Kelasta opintolainaa, opintorahaa ja asumistukea. Opintotukihakemus kannattaa tehdä heti opiskelupaikan varmistuttua OmaKelassa.

Lisätietoja verkko-osoitteesta www.kela.fi.

Asuminen opintojen aikana

Oppilaitoksella ei ole asuntolaa. Ammattikoulutuksen opiskelijat voivat hakea asuntoa vapailta markkinoilta tai Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiöltä (HOAS).

Lisätietoja ja hakulomakkeita verkko-osoitteesta www.hoas.fi.

Oppisopimus

Jos opiskelija haluaa opiskella oppisopimuksella ja löytää opintosuuntaukseen soveltuvan työpaikan, oppisopimus solmitaan esimerkiksi Stadin ammattiopiston kanssa ja sovitaan koulutuksen hankkimisesta Pop & Jazz Konservatoriolta. Opiskelija hankkii itse oppisopimustyöpaikan.

Musiikkialan perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden

Musiikkialan perustutkinnon suorittanut opiskelija voi opintojen jälkeen hakeutua korkea-asteen opintoihin esimerkiksi korkeakouluihin tai ammattikorkeakouluihin. Samassa rakennuksessa Pop & Jazz Konservatorion kanssa toimii Metropolia Ammattikorkeakoulun pop/jazzmusiikin koulutusohjelma.

Musiikkialan perustutkinto antaa hyvän väylän esimerkiksi musiikkialan ammattikorkeakoulututkintoon, musiikkipedagogin tutkintoon tai yliopisto-opintoihin musiikkitieteen tai musiikkikasvatuksen puolelle.

Lisätietoja Metropolian ammattikorkeakouluopintoihin hakeutumisesta saa verkko-osoitteesta www.metropolia.fi.

Scroll to Top