Pop & Jazz Konservatorio

MUSIIKKI HARRASTUKSENA

Harrasta musiikkia Pop & Jazz Konservatoriossa

Opiskelu Pop & Jazz Konservatorion perusopetuksessa on laajan oppimäärän mukaista opiskelua. Se tarkoittaa, että jokaisella oppilaalla on pakollisina aineina oman instrumentin opiskelu, hahmotusaineet (musiikin luku- ja kirjoitustaito), musiikkitieto sekä yhdessä soittaminen. Kiinnostunut voi valita mieleisensä soittimen lukuisista puhallin- (huilu, saksofoni, pasuuna, trumpetti), kieli- (sähkökitara, sähköbasso, kontrabasso), lyömäsoittimista (percussiot, malletit, rumpusetti), pianon tai laulun .

Soitinvalmennus tutustuttaa instrumentteihin

Soitinkokeilussa pyritään löytämään 1-3 -luokkalaiselle oppilaalle sopivin soitin, jolla jatkaa soitonopiskelua soitinvalmennuksen jälkeen. Oppilas saa tuntumaa puhallin-, kieli-, ja lyömäsoittimiin soitinkokeilun aikana. Soitinhuoltomaksu 40 €/v. Mikäli mieluinen soitin löytyy näiden ikävuosien aikana, voi oppilas aloittaa instrumentin pääaineopinnot jo ennen kuin täyttää 10 vuotta. 

LUE LISÄÄ JA HAE SOITINVALMENNUKSEEN ->

Perusopetuksessa kehitytään tasolta seuraavalle

Opiskelija kehittää ilmaisuaan, saa lisää itseluottamusta, vahvistaa persoonallisuuttaan ja jäsentää minäkuvaansa. Perusopetuksessa suoritetaan instrumenttitaitojen, yhdessä soittamisen ja musiikin hahmottamisen opintokokonaisuudet. Oman pääinstrumentin lisäksi opiskelija voi halutessaan suorittaa sivuinstrumenttien opintokokonaisuuksia.

KATSO LISÄTIEDOT PERUSOPETUKSESTA ->

Bändipajat 6-12-vuotiaille yhteissoiton alkajille

Bändipajat on tarkoitettu vanhoille muskarilaisille sekä uusille soitinvalmennukseen hakeneille. Yhteissoiton alkeita opetellaan 5-8 oppilaan ryhmissä. Kehorytmiikkaa, laulua ja soittoa sisältyy jokaiseen tuntiin. Uusia soittimia kuten sähköbassoa, rumpusettiä ja kitaraa pääsee myös kokeilemaan tuntien aikana, melkein kuin oikeassa bändissä!

TUTUSTU JA ILMOITTAUDU BÄNDIPAJAAN ->

Kuorot 8-12-vuotiaille ja 13-18-vuotiaille

Syksyllä 2022 alkaa Pop & Jazz Konservatoriolla kaksi kuoroa: 8-12-vuotiaille ja 13-18-vuotiaille. Yksi kuorokerta on kestoltaan 90min. Kuoroja ohjaavat opettajamme Iina Kotola ja Sara Nuutinen. Kuoro kokoontuu perjantaisin Popjazz-salissa (Muotoilijankatu 1 B). Tarkempi aikataulu selviää elokuussa.  Perusopetuksen ja bändipajan oppilaille kuoroon osallistuminen sisältyy lukukausimaksuun, ulkopuolisille hinta on 120 euroa/lukukausi.

ILMOITTAUDU KUOROON ->

Big Band -koulu puhallinsoittimista kiinnostuneille

Yhteissoiton, fraseerauksen ja improvisoinnin alkeita puhallinsoittajalle. Big Band -koulu on tarkoitettu noin 10-vuotiaille lapsille, jotka ovat kiinnostuneet saksofonista, trumpetista tai pasuunasta. Oppilaat otetaan sisään ilman pääsykokeita kouluissa tai Pop & Jazz Konservatoriossa tapahtuvan soitinesittelyn-ja kokeilun yhteydessä.

LUE LISÄÄ BIG BAND -KOULUSTA ->

Yksityiskohtaisempaa tietoa perusopetuksen opinnoista löydät perusopetuksen oppilaan ja huoltajan oppaasta

Lukukausi- ja kuntamaksut

Syventävät opinnot (tasot 11-14)
Lukukausimaksu: 380 €
Instrumenttitunnin pituus: 45 min

Perusopinnot (tasot 1 – 10)
Lukukausimaksu: 340 €
Instrumenttitunnin pituus: 30 min

Sivusoitin
Lukukausimaksu: 240 €
Instrumenttitunnin pituus: 30 min

Big band -koulu
Lukukausimaksu: 340 €
Instrumenttitunnin pituus: 30 min

Soitinvalmennus
Lukukausimaksu: 260 € sekä soitinhuoltomaksu 40€/lukuvuosi
Instrumenttitunnin pituus: ryhmätunti 45 min

Musiikkileikkikoulu
Lukukausimaksu: 120 €

Päiväkotimuskari
Lukukausimaksu: 110 €

Soitinmuskari
Lukukausimaksu: 180€

Bändipaja (Arabianranta)
Lukukausimaksu: 45 min/180 €
60 min/240 €

Kuntamaksu ulkokuntalaisille (=ei helsinkiläiset)
Lukukausimaksu: 336,40 € (ei peritä muskarissa eikä bändipajassa)

Kuntamaksu helsinkiläisille
Lukukausimaksu: 25 € (Alkaen 2018 / lukukausi)

Kirjausmaksu uusille :
10 €

Vapaaoppilaspaikka: Pop & Jazz Konservatorio voi myöntää sosiaalisin perustein vähävaraisten perheiden lapsille vapaaoppilaspaikan. Vain poikkeustapauksissa vapaaoppilaspaikka myönnetään yli 18-vuotiaille oppilaille. Vapaaoppilaspaikkaa haetaan lomakkeella, jonka saa opintotoimistosta. Lomake liitteineen toimitetaan Pop & Jazz Konservatorion opintotoimistoon käyntiosoitteeseen Muotoilijankatu 1 B. Vapaaoppilaspaikan hakuaika on keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä marras-joulukuussa.  Lataa vapaaoppilaspaikan hakulomake tästä.

Oppilasmaksut laskutetaan kesä- tai elokuussa ja tammikuussa.