Popjazzleiri

ILMOITTAUTUMINEN POPJAZZLEIRILLE
POPJAZZLEIRIN TARINA

Popjazzleiri on Suomen vanhin, pisin ja monipuolisin rytmimusiikin leiri aikuisille ja nuorille – niin harrastelijoille kuin ammattilaisillekin. Leirin tavoitteena on muusikkouden kehittäminen yksilöllisen ohjauksen, ryhmäopetuksen ja yhtyesoiton avulla.

Nakkilassa vuosittain heinäkuussa järjestettävä Popjazzleiri kokoaa yhteen kymmeniä musiikista kiinnostuneita. Leirillä pidetään hauskaa musiikin parissa ja leiri huipentuu yleisölle avoimeen loppukonserttiin. Perinteisesti kaikki leiriläiset esiintyvät Pori Jazz -festivaalin yhteydessä. Leirillä kouluttajina toimivat Pop & Jazz Konservatorion opettajat ja musiikkialan ammattilaiset.

Leiriä organisoivat Kristian Wahlström ja Paula Herkman, voit kysyä lisätietoja heiltä: ja .

Tietoa Popjazzleiristä

MikuLiidaa2023 edited

Popjazzleiri on tarkoitettu soittajille ja laulajille, jotka ovat soittaneet jo muutaman vuoden. Leirillä muodostetaan rock-, latin- ja jazzyhtyeitä, erilaisia kokeilevia kokoonpanoja sekä lauluyhtyeitä, joihin oppilaat sijoitetaan soittotaidon mukaan. Aikaisempi yhtyekokemus on hyödyksi, mutta ei välttämätöntä leirille pääsemiseksi. Myös kokonaiset bändit voivat ilmoittautua mukaan leirille.

Leirillä on myös musiikkiteknologiaan keskittyvä opetusjakso, jonka opetus räätälöidään osallistujien mukaan.

Musiikin teoriaa ja säveltapailua opiskellaan Pop & Jazz Konservatorion opetussuunnitelmaa mukaillen. Leirin aikana käydään tiiviisti läpi ja harjoitellaan keskeisimpiä rytmimusiikin rytmiikkaan, melodiaan ja harmoniaan liittyviä ilmiöitä sekä nuotinlukua ja -kirjoitusta. Opiskelu tapahtuu ryhmissä, joista osa aloittaa alkeista, osa taas on suunnattu pidemmällä oleville, esimerkiksi musiikkiopiston perustason suorittaneille.

Mahdollisuus ammatillisen osaamisen päivittämiseen

Osaamisen päivittämistä muusikoille, musiikinopettajille ja yhtyeiden miksaajille: opiskelijoille luodaan oma opintosuunnitelma, sekä ohjattu projektityö.

Musiikinopettajien osaamisen päivittämisen tavoitteena on kehittää yhtyeiden johtamistaitoja pop & jazz -musiikin eri osa-alueilla. Lisäksi perehdytään vapaan säestyksen ja improvisoinnin didaktiikkaan ja opittua sovelletaan käytännön harjoituksissa. Opittuja taitoja voidaan hyödyntää soitonopetuksessa, koulujen musiikinopetuksessa sekä harrastustoiminnassa tapahtuvassa musiikinohjauksessa.

Tunnalmakuva popjazzleiriltä

Innostusta ja motivaatiota

7 Hart Lauluyhtye popjazzleiri 1987 kuva heidi manteren kokoelma 300dpi

Popjazzleiri on toiminut innostuksen ja motivaation lähteenä monille musiikin harrastajille ja ammattilaisille. Moni muusikko jazzin, popin kuin rockinkin alueelta on käynyt popjazzleirillä, esimerkiksi Iiro Rantala, Rami Eskelinen, Sami Kuoppamäki, Manuel Dunkel, Maija Vilkkumaa, Ville Valo, Alexi Laiho, Sami Yaffa, Olavi Uusivirta, Teemu Viinikainen, Jukka Eskola, Linda Fredriksson, Aki Rissanen, Nina Tapio, Erin, Riitta Paakki, Emma Salokoski, Antti Lehtinen, Tuomas Peippo, Tuomo Prättälä.

Mukana on ollut myös bändejä, kuten Haloo Helsinki, Battle Beast, Karina, Brymir, Mopo, Cyan Kicks sekä Roope Salminen ja Koirat.

Popjazzleirin koordinaattorit

Kristian Wahlström vastaa leirin taiteellisesta johdosta ja ammatillisen koulutuksen suunnittelusta sekä toimii koulutusvastaavana. Kristian on filosofian tohtori, musiikkipedagogi YAMK ja ammattikitaristi.

Paula Herkman vastaa tiedotuksesta, leirin suunnittelusta, koordinoinnista ja taloudesta. Paula on filosofian maisteri, basisti ja baritonifonisti.

Yhteistyössä:

pop & Jazz konservatorio logo
pori jazz3045.logowik.com
PK logo transformed.png

Hakeminen Popjazzleirille

Leiriläiset valitaan hakemusten perusteella, ja mukaan mahtuu enintään 70 osallistujaa. Soitto- tai laulutaito selvitetään leirin alussa järjestettävissä testeissä. Leirin alaikärajasuositus on 13 vuotta. Leirille osallistuvista usein noin kolmasosa on täysi-ikäisiä.

Leirin hinta sisältää:

  • majoituksen
  • täysihoidon, neljä ateriaa päivässä
  • 30 minuutin oman instrumentin päivittäisen yksityistunnin
  • 60 minuutin mittaisen päivittäisen yhtyesoitto-opetuksen
  • muun opetuksen

Vapaa-aikana harjoitellaan ja ollaan yhdessä muiden leiriläisten kanssa. Otathan huomioon, että erillisiä vapaa-ajan ohjaajia ei ole, mutta leirillä on 70 musiikista innostunutta tyyppiä sekä henkilökunta.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja leirijohdolta:
Kristian Wahlström,
Paula Herkman,

Scroll to Top