Pop & Jazz Konservatorio

MUSIIKKIALAN PERUSTUTKINTO


Musiikkialan ammatillinen perustutkinto (180 osp)

Musiikin osaamisala, muusikko
Musiikkiteknologian osaamisala, musiikkiteknologi

Musiikkialan ammatillinen perustutkinto on tarkoitettu niille, jotka haluavat valmistua musiikkialan ammattiin rytmimusiikin alueella. Pop & Jazz Konservatorion ammatillisesta perustutkinnosta voi valmistua muusikon tai musiikkiteknologin tutkintonimikkeellä.

On mahdollista tehdä tutkinto myös kaksois- tai kolmoistutkintona, yhteistyössä aikuislukion kanssa.

Tästä linkistä löydät musiikkialan perustutkinnon perusteet.

Kevään 2022 hakuaika

Kevään 2022 hakuaika ammatillisiin perustutkintoihin on 22.2. klo 8.00 – 22.3.2022. Valintakokeiden toiseen vaiheeseen valituille lähetetään sähköpostitse kutsu kokeisiin. Hakuaika ammattitutkintoihin ja täydentävään koulutukseen on myös 22.2.– 22.3.2022 klo 15.00 (paitsi omaa instrumentti- tai yhtyeosaamista kehittävät tutkinnon osat, joiden osalta toimittiin muusikon tutkinnon haun aikataulun mukaan). Toiseen vaiheeseen valituille lähetetään sähköpostitse kutsu kokeisiin.

Kevään 2021 hakuohjeet – seuraavat hakuohjeet päivitetään tammikuun 2022 aikana (näihin voi tulla muutoksia)

Pop & Jazz Konservatorion pääsy- ja soveltuvuuskoe, 1. vaihe

1. Laadi ensin tarvittava aineisto: ohje aineiston laatimiseen (ohje hakemukseen liitettävistä ennakkotehtävistä)

2. Täytä Pop & Jazz Konservatorion hakusivulla [https://popjazz.inschool.fi/browsecourses] sähköinen hakulomake (lisätietolomake), johon liität aineiston. Ammatillisen perututkinnon lisätietolomake on täytettävä ja lähetettävä 7.4.2021 mennessä. Aammattitutkinto ja täydentävä koulutus aineiston palautus 23.3.mennessä.

Peruskoulusta 2021 valmistuvat hakijat täyttävät lisäksi yhteishakulomakkeen 23.2.2021 klo 8.00 – 7.4.2021 klo 15.00 osoitteessa opintopolku.fi. Muut hakevat suoraan oppilaitoksen omalla haulla.

Jos haluat hakea koulutukseen, mutta olet jo suorittanut ammatillisen perustutkinnon tai muun tutkinnon (esim. musiikkialan tutkinnon), opinnot henkilökohtaistetaan koskemaan ainoastaan tutkinnon osia (lisäkoulutuksena). Voit laittaa hakemuksen normaalisti, mutta kirjoita aiempi tutkinto lomakkeelle.

Aikuisten näyttötutkintoa ei erillisenä tutkintona enää ole, vaan kaikki osallistuvat pääsy- ja soveltuvuuskokeen 1. vaiheeseen yllä kuvatulla tavalla.


Opiskelijavalinnat elokuussa 2021 alkavaan koulutukseen 

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen 2. vaiheen tehneet hakijat saivat sähköpostitse tiedon omasta tilanteestaan 17.6.2021 alkaen.

Opiskelijoiksi valitut saivat tiedon sähköpostilla 17.6.2021 alkaen.


Lisätietoja

Katso tästä Pop & Jazz Konservatorion avoimien ovien infotilaisuus 2.12.2021.

Katso tästä infotilaisuuden pelkkä diaesitys.

Hakuohjeet kevät 2021 (seuraavat hakuohjeet päivitetään tälle sivulle ennen hakuajan alkamista:

Ensimmäisen vaiheen instrumenttikohtaiset ohjeet aineiston laatimiseen – hakemuksen mukana lähetettävät liitteet

(Ks. myös musiikkituotannon ammattitutkinnon hakuohjeet)