Pop & Jazz Konservatorio

MUSIIKKITUOTANNON AMMATTITUTKINTO


Musiikkituotannon ammattitutkinto (150 osp)

Musiikkituotannon ammattitutkinto on suunnattu henkilöille, jotka ovat hankkineet alan peruskoulutuksen tai sitä vastaavan osaamisen työelämässä. Voit hakeutua suorittamaan tutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa, jos sinulla on jo tarvittavaa osaamista.

Ammattitutkinnon avulla voit kehittää, syventää ja päivittää osaamistasi musiikkituotannon alalla.

Opintojen kulku suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) avulla.

HOKS-prosessissa tunnistetaan aiempi osaamisesi ja suunnitellaan tarvittavan osaamisen hankkiminen. Koko tutkinnon 150 osp suorittamisaika vaihtelee työkokemuksesi ja koulutuksesi mukaan, opiskeluaika voi olla esimerkiksi 2 vuotta, mutta voit suorittaa tutkinnon lyhyemmässäkin ajassa.

Musiikkituotannon ammattitutkintoa tai sen osia opiskelevilta peritään ensimmäisen lukukauden aikana tutkintomaksu 1000 €.

Koulutus järjestetään, jos minimiryhmäkoko toteutuu.

Musiikkituotannon ammattitutkintoon kuuluu kolme osaamisalaa:

  1. Musiikin tuottamisen osaamisala
  2. Laulun tekemisen osaamisala
  3. Musiikin manageroinnin osaamisala

Tällä hetkellä Pop & Jazz Konservatorio järjestää Musiikin tuottamisen ja Laulun tekemisen osaamisalojen koulutusta.

Ammattitutkinnon opiskelu on monimuoto-opiskelua, johon sisältyy 2-3 lähipäivää viikossa sekä etäopiskelua ja itsenäistä työskentelyä. Opiskella voi lisäksi muita oppilaitoksen aineita henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Tutkinnon perusteet ovat nähtävillä ePerusteet-sivustolla.

Mitä on opiskelu meillä? Lue lisää tästä linkistä!

Hakuohjeet keväälle 2023

Pop & Jazz Konservatorion pääsy- ja soveltuvuuskoe, 1. vaihe (kevät 2023)

  1. Laadi ensin tarvittava aineisto: musiikkituotannon AT, katso hakuohje 2023 – 1. vaihe, ohje aineiston laatimiseen.
  2. Täytä Pop & Jazz Konservatorion hakusivulla sähköinen hakulomake, johon liität aineiston. Hakulomake on auki 21.2.-21.3.2023. Lomake on täytettävä ja lähetettävä 21.3.2023 mennessä aineiston kanssa.  
  3. Pääsy- ja soveltuvuuskokeen 1. vaiheen hyväksytysti läpäisseet hakijat kutsutaan 2. vaiheen kokeeseen sähköpostiviestillä. Musiikkituotannon ammattitutkinnon valintakokeet järjestetään aikavälillä 23.-24.5.2023 (alustava tieto). Tarkemmat ohjeet lähetetään 2. vaiheeseen kutsuttaville henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Tutkinnon perusteisiin voi tutustua Opintopolussa.


Lisätietoja

Sähköposti: info@popjazz.fi
Puhelin: 0400 135 400

Pop & Jazz Konservatorion avoimien ovien infotilaisuus järjestettiin ti 29.11.2022 osoitteessa Muotoilijankatu 1B, 00560 Helsinki. Katso diaesitys tästä.

Katso tästä Pop & Jazz Konservatorion avoimien ovien infotilaisuus 2.12.2021. Huom.! Osa videolla näkyvistä hakuohjeista on muokattu uudelleen hakuohjeisiin. Katso siis päivitetyt ohjeet hakuohjeista sekä 29.11.2022 diaesityksestä.