Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nordic Banjo

25 tammikuun @ 15:00 - 16:00

Nordic Banjo vierailulle Pop & Jazz Konservatoriolle

Nordic Banjo on kahden suomalaisen huippubanjistin muodostama duo, jonka ohjelmisto koostuu tunnetuista pohjoismaisen kansanmusiikin kappaleista sovitettuna viisikieliselle bluegrass-banjolle ja kitaralle. Duon tavoitteena on tuoda amerikkalainen banjo osaksi pohjoismaista pelimannikulttuuria ja toisaalta tehdä suomalaista perinnemusiikkia tunnetuksi maailmalla.

Nordic Banjo yhdistää useat pohjoiseurooppalaiset ​​perinteet, jotka juontavat juurensa metsäsuomalaisten savuisista saunoista ja muinaisten skandinaavien yhteisöllisistä pitkätaloista. Sovitukset laajentavat kunnioittavasti satojen vuosien ajan perheiden, sukulaisten ja naapureiden kautta säilyneitä melodisia ja rytmisiä tekstuureja.

Afroamerikkalaisen viisikielisen selostamana Nordic Banjo osuu maailmanmusiikin ytimeen. Banjolle idiomaattiset näppäilykuviot ja bordunat yhdistettynä boreaaliseen ääni-ilmastoon luovat mystisen ilmapiirin, jossa voi samanaikaisesti kuulla lukemattomia arkaaisia ​​tarinoita eri kielillä ja murteilla kerrottuna. Nordic Banjon syvin olemus kiteytyy osuvasti suomen kielen sanassa viisikielinen: universaali ääni, joka puhuttelee ihmisiä mantereiden välillä.

Lauri Häme on helsinkiläinen muusikko ja lauluntekijä. Vuodesta 2004 hän on esiintynyt banjistina ja laulajana indie folk -yhtye Rautakourassa. Instrumentalistina hän kokeilee jatkuvasti uusia perinteisten ja nykyaikaisten äänimaisemien yhdistelmiä.

Miihkali Jaatinen on monipuolinen musiikin ammattilainen ja yksi Suomen arvostetuimmista banjisteista. Toimi hän sitten kitaristina, banjistina tai tuottajana, leimaa hänen työskentelyään toisaalta tekemisen tinkimättömyys, toisaalta ennakkoluuloton luova heittäytyminen.

Kokoonpano:

Lauri Häme – banjo

Miihkali Jaatinen – kitara ja banjo

Vapaa pääsy!

Lisätietoa:

http://nordicbanjo.com

https://www.youtube.com/watch?v=FQAqpdi-ffwTiedot

Päivämäärä:
25 tammikuun
Aika:
15:00 - 16:00

Tapahtumapaikka

Popjazz-sali
Muotoilijankatu 1 B
Helsinki, 00560 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto