Pop & Jazz Konservatorio

Ohjeita ja neuvoja äänitykseen

Tämän sivun ohjeilla pääset alkuun omien äänitysten kanssa. Löydät ohjeet eri osa-alueille laitteen sijoittamisesta äänitysohjelman käyttämiseen.

PUHELIMELLA NAUHOITTAMINEN

Helpoin tapa nauhoittaa on oman puhelimen käyttäminen. Kun huomioit tilan ja puhelimen sijoittamisen tilassa suhteessa soittimeen, voit saada yllättävänkin hyväntasoista ääntä aikaiseksi. Katso alta ohjeet!

ÄÄNIKORTIN KYTKEMINEN

Äänikortti kytketään tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jotkut äänikortit ovat käytettävissä myös tiettyjen mobiililaitteiden kanssa. Suositeltavaa on kuitenkin hankkia äänikortti tietokonetta silmälläpitäen. Äänikortin kytkemisen lisäksi tarvitset mikrofonin ja mikrofonijohdon, tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi basson tai kitaran kytkemiseksi instrumenttikaapelin. Katso ohjeet!

HUOM! Joissain sähköpianoissa on vain 3,5mm kuulokeliitäntä. Tällöin tavallinen instrumenttikaapeli ei riitä, vaan tarvitset tähän käyttöön erityisesti tarkoitetun johdon.

3,5mm miniplugi – 2x mono 6,33mm TS -johto

ÄÄNITYSOHJELMAT

Erilaisia äänitysohjelmia tietokoneille ja mobiililaitteille on lähes lukematon määrä. Yritämmä jatkossa käydä läpi yleisimpien ja helpoimpien ohjelmien perustoiminnot. Tarkoitus on saada sinut vain nopeaan alkuun omassa nauhoittamisessasi.

SOUNDTRAP

SoundTrap on internetissä tietokoneen selaimella toimiva moniraitaäänityspalvelu. Se on käytettävissä tietokoneella ja mobiililaitteella ilmaiseksi ja sen toiminnot ovat riittävät kattamaan oman instrumentin nauhoittaminen, useamman raidan miksaaminen yhteen. Lisäksi äänityksiin pystyy lisäämään tyypillisimpiä käytettyjä efektejä, kuten kaikua, viivettä jne. Katso ohje alta!