Pop & Jazz Konservatorio

BIG BAND -KOULU

Mikä on Big Band -koulu?

Pop & Jazz Konservatorion Big Band -koulussa opitaan yhteissoiton, fraseerauksen ja improvisoinnin alkeita. Koulu ei vaadi teoreettista tietämystä tai aikaisempia musiikkiopintoja, vaan asioita ryhdytään opiskelemaan aluksi yhdellä nuotilla viikottain tapahtuvan yhteissoiton kautta. Teoria, improvisointi ja jazzmusiikin historia on integroitu yhteissoittoon. Yhteissoiton lisäksi oppilas saa viikottain 30 min. yksityistunnin valitsemassaan soittimessa.

Big Band -koulussa opiskelu on harrastetavoitteista musiikin laajan oppimäärän mukaista toimintaa, johon kuuluvat osana konserttiesiintymiset vähintään 4 kertaa lukuvuoden aikana.

Big Band -koulu toimii Pop & Jazz Konservatoriolla, Arabianrannassa ja yhteissoitto tapahtuu klo 16.00 – 19.00 välisenä aikana.

Uusi Big Band -koulu käynnistyy lukuvuonna 2023-2024, mikäli halukkaita soittajia ilmoittautuu riittävästi. Henkilökohtaiset soittotunnit sovitaan oppilaskohtaisesti erikseen.

Kenelle Big Band -koulu on tarkoitettu?

Big Band -koulu on tarkoitettu helsinkiläisille puhallinsoittimesta kiinnostuneille n. 10-vuotiaille lapsille.

Miten pääsee mukaan?

Oppilaat otetaan sisään ilman pääsykokeita kouluissa tai Pop & Jazz Konservatoriossa tapahtuvan soitinesittelyn- ja kokeilun yhteydessä. Hyvä aloitusikä on n. 10 vuotta ja asiasta innnostuneet pääsevät toimintaan mukaan maksamalla lukukausimaksun. Omaa soitinta ei tarvitse olla, sen saa lainaksi koko Big Band -koulun ajaksi.

– Lukukausimaksu kattaa yhteissoiton Big Bandissa, soittotunnin ja lainasoittimen (puhaltajat).
– Soittotunnin pituus on 30 minuuttia ja yhteissoittotunnin pituus on 60 minuuttia.
– Lukukausimaksu on 340 € (+ 10 € kirjaamismaksu).

Mille soittimille Big Band -koulu on tarkoitettu?

Soittimet joihin voi hakea ovat saksofoni, trumpetti sekä pasuuna.

Mitä tapahtuu big Band -koulun jälkeen?

Big Band -koulu on kestoltaan 2 lukuvuotta.

Big Band- koulun jälkeen oppilailla on mahdollisuus siirtyä tasonsa mukaan muihin Pop & Jazz Konservatoriossa toimiviin Big Bandeihin: PJK Junior Big Bandiin tai PJK Big Bandiin tai mahdollisesti muihin pienempiin yhtyeisiin. Pääsoittimen tunnit jatkuvat normaalisti.

Mitä Big Band -koulussa tehdään?

Oppimateriaalina käytetään Mike Steinelin teosta Essential Elements For Jazz Ensemble (Hal Leonard).

Käytössä oleva materiaali alkaa yhdellä äänellä soitettavilla 4-8 tahdin rytmi/fraseerausharjoituksilla ennen asteittaista siirtymistä kokonaisiin Big Band -sävellyksiin.

Oppilailla on käytössään 2 CD-levyä, joiden avulla fraseerausta ja yleistä soittotapaa voidaan omaksua.

Oppilaat tutustuvat myös jazzharmoniaan (perussoinnut, blues-asteikot, BeBop-asteikot, moodit, kromatiikka) ja improvisointiin.

Mistä saa lisätietoa Big Band -koulusta?

Big Band -koulun toimintaan liittyvistä kysymyksistä vastaa kapellimestarina toimiva:

Markku Renko
markku.renko(a)popjazz.fi
0400 135 432