Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ylona & Anna Have, Lilja Lundén, Viivi Rättyä

19.5.2023 @ 19:30 - 21:30

Vapaa pääsy

PopJazz-sali 19.5.2023 klo 19:30

Helsingin Arabian PopJazz-sali täyttyy musiikista ja tunteista 19.5. klo 19:30 alkaen! Illan aikana kuullaan ensin, kun kolme upeaa artistia Anna Have, Lilja Lundén sekä Viivi Rättyä esittävät akustisesti omia kappaleitaan ja kertovat tarinoita laulujensa takaa. Sen jälkeen, klo 20.30 kuullaan lupaavan orgaanista pop-rockmusiikkia tekevän naisartistin Ylonan keikka koko bändin voimin. Tulossa upea ilta!

Vapaa pääsy. Ei ikärajaa.

Artistiesittelyt:

Ylona

Aikaisemmin englanniksi elektronista popmusaa tehnyt Ylona löysi uuden rakkauden perinteisistä bändisoittimista, kitara-sooloista ja suurista stemmasovituksista. Ylona tykkää käsitellä musiikissaan aiheita ja näkökulmia, joista ei yleensä haluta puhua ääneen, tai jotka voivat viedä kuulijan jopa epämukavuusalueelle. Osassa lauluista kuullaan myös pilkettä silmäkulmassa, mutta pohjimmiltaan jokaisen laulun takan on syvästi koettuja, jopa kivuliaita tunteita naisen näkökulmasta. Ylona on tuttu vuoden 2016 Uuden Musiikin Kilpailusta ja kuuluu myös englanninkielistä popmusiikkia tekevään HEROINES-naisyhtyeeseen, joka voitti Nelosen All Together Now -musiikkiohjelman syksyllä 2020.

 

Anna Have

”Anna Haven musiikki tuntuu suurelta, lämpimältä halaukselta.”

Anna Have on lahjakas laulaja-lauluntekijä, jonka kynästä syntyy ytimeen uppoavia, ajattomia lauluja ja haaveisiin piirtyy suuria lavoja. Popin genrerajoilla taiteilevan Haven erottaa voimakas ja lämmin ääni, suuret melodiat sekä vangitsevat tekstit, joiden aiheet tarjoavat samaistumispintaa yli sukupolvirajojen. Tummemmankin sävyisten laulujen ytimeen kätkeytyy toiveikkuus, valo ja elämänilo, jota musiikin lisäksi toisintaa Haven valoisa ja läsnäoleva esiintyminen.

 

Lilja Lundén

Lilja Lundén on artisti ja laulunkirjoittaja, joka kirjottaa autofiktiivistä poppia ihmissuhteista ja yhteiskunnasta. Lundén iskee aiheisiin suoraviivaisesti ja emootio edellä. Hänen vahvuuksiaan ovat laulun rytmisyys, mieleenpainuvat lyriikat ja tarttuvat hookit: siis pelkkiä tulevia listahittejä. Lundénin tekstien puhuttelevuus ja suora tahdon suunta kuvastavat myös artistin persoonaa: Lilja Lundén tulee suoraan kohti ja CAPS LOCKILLA.

 

Viivi Rättyä

Viivi Rättyä ja Aapo Kokko esittävät Rättyän omia kappaleita herkin ja tunnelmallisin sovituksin. Suurin osa teoksista pohjautuu Rättyän omiin suomenkielisiin teksteihin, mutta hän on säveltänyt musiikkia myös sekä Aleksis Kiven että Aulikki Oksasen runoihin. Musiikki tutkii erilaisia genrerajoja ja kappaleista voikin kuulla vaikutteita muun muassa Led Zeppelinistä ja Joni Mitchellistä.

Rättyä käsittelee musiikissaan isoja teemoja, kuten kuolemaa, maailmanloppua ja tietysti rakkautta. Tärkeintä hänelle onkin tunnekokemusten tuottaminen, ja harrastajanäyttelijänä hän rakastaa tulkita suurella sydämellä. Kappaleet tuovat yleisölle sekä kyyneliä poskille että rintaa lämmittävää lohtua ja naurua.

 

FB-linkki: https://fb.me/e/VVg8euRn

 

Tiedot

Päivämäärä:
19.5.2023
Aika:
19:30 - 21:30
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Pop & Jazz Konservatorio
Puhelin
0400 135 400
Sähköposti
info@popjazz.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Popjazz-sali
Muotoilijankatu 1 B
Helsinki, 00560 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto