Pop & Jazz Konservatorio

Työharjoittelu

Muusikko- ja lauluntekijäopiskelijat valmistautuvat suunniteltuun tapahtumaan eri tavoilla:

 • Harjoittelevat ohjelmistoa ohjatusti ja itsenäisesti.
 • Ovat yhteydessä vuorollaan keikkapaikalle aikatauluista ja roudausajankohdista.
 • Valmistelevat markkinointimateriaalia keikkansa mainostamista varten.
 • Varmistavat, että tarvittavat soittimet lähtevät mukaan esiintymispaikalle.
 • Huolehtivat tarvittavien instrumenttien kuljetuksen toteutuksesta.

Musiikkiteknologit, jotka osallistuvat keikan miksaukseen ja kuvaukseen, tutustuvat etukäteen yhtyeisiin ja ohjelmistoon sekä esiintymispaikan tekniikkaan.

Tekemällä oppii – tässä oppimisen keskeisiä kulmakiviä:

 • Esiintyminen on säännöllistä ja päivät sovitaan koulumme ohjaavan opettajan ja työpaikkavastaavan kanssa aina lukukaudeksi kerrallaan etukäteen.
 • Harjoitellaan esiintymistä ja yleisön kohtaamista.
 • Harjoitellaan äänentoiston tekemistä aidossa esiintymistilanteessa.
 • Harjoitellaan livestream-lähetysten tekemistä.
 • Tavoitteena on, että opiskelija pääsee esiintymään useissa harjoittelutyöpaikoissamme opintojensa aikana.
 • Tehdään näyttöjä ja saadaan palautetta.

Näytöt suunnitellaan huolellisesti etukäteen opiskelijan ja ohjaavan opettajan kanssa. Näytön arviointiin osallistuu ohjaavan opettajan kutsusta myös työelämän edustaja. Työelämän edustajat on koulutettu arvioimaan näyttöjä ja antamaan rakentavaa pedagogista palautetta.

Työharjoittelupaikat

Malmitalo on eloisa kulttuurikeskus, jonka ohjelmistoa värittävät niin rytmimusiikki, teatteri kuin lastentapahtumat. Galleria inspiroi vaihtuvilla näyttelyillä, ja elokuvien ystäviä hemmottelee Kino Helios. Myös taidekasvatus on yksi painopisteistä.

Maunula-talo tarjoaa monta syytä tulla käymään ja nauttimaan talon tunnelmasta. Tässä kulttuuritalossa jokainen voi toteuttaa itseään sekä kokeilla ja oppia uusia asioita. Maunula-talossa tuetaan asukkaiden toiveita viihtyisästä kohtaamispaikasta. Tilaa löytyy monenlaiseen toimintaan.

Sellosalin korkeatasoisessa ja viihtyisässä lämpiössä toimii konsertti- ja juhlaravintola. Edustavaan lämpiöön mahtuu 400 henkeä cocktail-tyyppisiin tilaisuuksiin. Lisäksi lämpimällä kaudella Sellosalin ulkoterassille mahtuu noin 160 henkeä. Konserttien ja tapahtumien yhteydessä tilassa on kahvio-baari. Lämpiön tunnelmallinen ja muunneltava miljöö antaa mahdollisuuden monenlaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.

Bar Loose on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva garage rock -baari, joka on näppärästi kivenheiton päästä linja-auto- ja rautatieasemasta. Bar Loose on ennen kaikkea kohtaamispaikka: alkuillasta se on viihtyisä lounge alan harrastajille, illalla laadukas keikkapaikka ja puolenyön jälkeen ravintolasta kuoriutuu kuuma jatkoklubi ja tanssinnälkäisille alakerrassa on tarjolla suosittu rockhenkinen yökerho. Yläkerrassa on iso baarin puoli eli Bar Loose ja alakerrassa sijaitsee Club Loose, jossa on 4-5 kertaa viikossa elävää musiikkia rockista ja popista jazziin ja death metalliin. Laatu edellä, genret vasta sitten perässä. Viikonloppuöisin bändien jälkeen Bar Loosen “montussa” kaupungin kuumimmat tiskijukat soittavat parasta rockhenkistä levymusiikkia aina valomerkkiin saakka.

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkadulla sijaitseva musiikin ystävien olohuone perustettiin jo vuonna 2001. On The Rocksin yläkerrassa on baari, jossa pienet kokoonpanot voivat esiintyä. Isompi lava sijaitsee alakerrassa. Livemusiikin lisäksi On The Rocksissa järjestetään dj-klubeja.

Ilmava ja suuri 800 hengen kirkkosali on muodoltaan basilika, jossa tila on jaettu kaarilla kolmeen osaan. Paavalin kirkkosalissa on viiden sekunnin jälkikaiku, joka antaa juhlavat puitteet erityisesti akustiselle ja puoliakustiselle musiikille.

Helsingin kaupunginkirjastot

Teemme yhteistyötä kaikkien yhdeksän Helsingin kaupungin musiikkikirjaston kanssa, kuten Kallion, Itäkeskuksen ja Oulunkylän kirjastot.

Pop & Jazz Konservatorio – Arabiasali

Uuteen Arabiasaliin osoitteessa Muotoilijankatu 1 B / Hämeentie 135 B mahtuu noin 250 kuulijaa. Pop & Jazz Konservatorion ammatillisen koulutuksen päätapahtumat, Konserttiviikko syksyllä ja viikon mittainen Pop & Jazz Fest keväällä toteutetaan Arabiasalissa työelämälähtöisin tavoin valmisteltuna ja markkinoituna. Salin esitystekniikka on rakennettu 2021 huippustandardien mukaan. Arabiasali on suunniteltu ja varusteltu vastaamaan nykyaikaisen lähi- ja verkko-opetuksen vaatimuksia.

Pop & Jazz Konservatorio – Popjazz-sali

Pieneen Popjazz-konserttisaliin mahtuu 100 henkilöä. Sali toimii myös harjoitustilana esimerkiksi big bandille. Varusteluun kuuluu muun muassa iso valkokangas (12m2 ).

Pop & Jazz Konservatorio – Musiikkistudiot

Soiva-talon uudet äänistudiot ja verkkostudio ovat poikkeukselliset Suomessa. Studioissa opiskelijat voivat miksata esimerkiksi työpaikalla tallennettuja konsertteja.

← takaisin