Pop & Jazz Konservatorio

Harjoittelutyöpaikat

Tällä sivulla esittelemme harjoittelutyöpaikkoja, joissa opiskelijamme pääsevät tutustumaan työelmään.


Työpaikalla tapahtuva oppiminen perustuu meillä koulutussopimukseen

  • Koulutussopimuksella hankitaan ja vahvistetaan osaamista työpaikalla opiskelijana.
  • Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa opiskelija hankkii osaamista työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä, jota täydennetään tarvittaessa muissa oppimisympäristöissä tapahtuvalla osaamisen hankkimisella. Opiskelija ei ole työsuhteessa, jonka takia hänelle ei makseta palkkaa eikä muuta vastiketta.

Jos opiskelija haluaa opiskella oppisopimuksella, oppisopimus solmitaan esimerkiksi Stadin ammattiopiston kanssa ja sovitaan koulutuksen hankkimisesta Pop & Jazz Konservatoriolta. Opiskelija hankkii itse oppisopimustyöpaikan. Tasokartoitus (pääsy- ja valintakokeet) tehdään yhtä lailla oppisopimukseen haluaville kuin muille opiskelijoille ennen aloittamista.

Lue oppisopimus- ja koulutussopimuksesta lisää sivuiltamme: https://popjazz.fi/wp-content/uploads/Molempi-parempi-opso-ja-koso.png


KULTTUURITALOT

Malmitalo

Malmitalo on eloisa kulttuurikeskus, jonka ohjelmistoa värittävät niin rytmimusiikki, teatteri kuin lastentapahtumat. Galleria inspiroi vaihtuvilla näyttelyillä, ja elokuvien ystäviä hemmottelee Kino Helios. Myös taidekasvatus on yksi painopisteistä.

Maunula-talo

Maunula-talo tarjoaa monta syytä tulla käymään ja nauttimaan talon tunnelmasta. Tässä kulttuuritalossa jokainen voi toteuttaa itseään sekä kokeilla ja oppia uusia asioita. Maunula-talossa tuetaan asukkaiden toiveita viihtyisästä kohtaamispaikasta. Tilaa löytyy monenlaiseen toimintaan.

Kanneltalon kahvila ja Sitra-tori

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa. Salissa esitetään vuosittain useita kantaesityksiä sekä monipuolista vierailuohjelmistoa. Esitystoiminnan lisäksi Kanneltalo on Kaarelan alueen asukkaiden yhteinen olohuone. Viihtyisä aula tarjoaa vapaata oleskelutilaa, korkea galleria kutsuu tutustumaan vaihtuviin näyttelyihin ja kahvilassa järjestetään maksuttomia esityksiä ja tapahtumia. Saman katon alta löytyy myös kirjasto, työväenopisto ja nuorisotalo.

Sellosalin lämpiö

Sellosalin korkeatasoisessa ja viihtyisässä lämpiössä toimii konsertti- ja juhlaravintola. Edustavaan lämpiöön mahtuu 400 henkeä cocktail-tyyppisiin tilaisuuksiin. Lisäksi lämpimällä kaudella Sellosalin ulkoterassille mahtuu noin 160 henkeä. Konserttien ja tapahtumien yhteydessä tilassa on kahvio-baari. Lämpiön tunnelmallinen ja muunneltava miljöö antaa mahdollisuuden monenlaisten tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.

Kuva: Nina Sivén

KLUBIT

Bar Loose

Bar Loose on Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva garage rock -baari, joka on näppärästi kivenheiton päästä linja-auto- ja rautatieasemasta. Bar Loose on ennen kaikkea kohtaamispaikka: alkuillasta se on viihtyisä lounge alan harrastajille, illalla laadukas keikkapaikka ja puolenyön jälkeen ravintolasta kuoriutuu kuuma jatkoklubi ja tanssinnälkäisille alakerrassa on tarjolla suosittu rockhenkinen yökerho. Yläkerrassa on iso baarin puoli eli Bar Loose ja alakerrassa sijaitsee Club Loose, jossa on 4-5 kertaa viikossa elävää musiikkia rockista ja popista jazziin ja death metalliin. Laatu edellä, genret vasta sitten perässä. Viikonloppuöisin bändien jälkeen Bar Loosen “montussa” kaupungin kuumimmat tiskijukat soittavat parasta rockhenkistä levymusiikkia aina valomerkkiin saakka.

Kuva: Ronja Havurinne

On The Rocks

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkadulla sijaitseva musiikin ystävien olohuone perustettiin jo vuonna 2001. On The Rocksin yläkerrassa on baari, jossa pienet kokoonpanot voivat esiintyä. Isompi lava sijaitsee alakerrassa. Livemusiikin lisäksi On The Rocksissa järjestetään dj-klubeja.

Kuva: Vera Karhu


KAHVILAT

Fazer Café

Tämä Helsingin keskustassa Kluuvissa sijaitseva kahvila on turistien suosima kahvila-kauppa. Fazer Cafén tunnelma on tiivis ja se soveltuu tilana erityisesti pienille yhtyeille ja duoille. Livemusiikki toimii kahvilan taustamusiikkina ja tunnelman luojana.

Kuva: Tomi Lehto

SEURAKUNNAT

Paavalin kirkko

Ilmava ja suuri 800 hengen kirkkosali on muodoltaan basilika, jossa tila on jaettu kaarilla kolmeen osaan. Paavalin kirkkosalissa on viiden sekunnin jälkikaiku, joka antaa juhlavat puitteet erityisesti akustiselle ja puoliakustiselle musiikille.

Seurakunta järjestää monipuolista musiikkitoimintaa sisällä ja ulkona: esimerkiksi tapahtumat PopPaavali sekä Lokaa ja Rakkautta. Jouluna kirkkosalissa raikaa POP-Kauneimmat Joululaulut.


KIRJASTOT

Helsingin kaupunginkirjastot

Teemme yhteistyötä kaikkien yhdeksän Helsingin kaupungin musiikkikirjaston kanssa, kuten Kallion, Itäkeskuksen ja Oulunkylän kirjastot.

Kirjastot tarjoavat erinomaisen esiintymismahdollisuuden akustisille ja puoliakustisille pienkokoonpanoille.

Kallion kirjaston Kupolisali.

POP & JAZZ KONSERVATORION OMAT SALIT

Arabiasali

Uuteen Arabiasaliin osoitteessa Muotoilijankatu 1 B / Hämeentie 135 B mahtuu noin 250 kuulijaa. Pop & Jazz Konservatorion ammatillisen koulutuksen päätapahtumat, Konserttiviikko syksyllä ja viikon mittainen Pop & Jazz Fest keväällä toteutetaan Arabiasalissa työelämälähtöisin tavoin valmisteltuna ja markkinoituna. Salin esitystekniikka on rakennettu 2021 uusien huippustandardien mukaan. Arabiasali on suunniteltu ja varusteltu vastaamaan nykyaikaisen lähi- ja verkko-opetuksen vaatimuksia.

Popjazz-sali

Pieneen Popjazz-konserttisaliin mahtuu 100 henkilöä. Sali toimii myös harjoitustilana esimerkiksi big bandille. Varusteluun kuuluu muun muassa iso valkokangas (12m2 ).

Studiot

Soiva-talon uudet äänistudiot ja verkkostudio ovat poikkeukselliset Suomessa. Studioissa opiskelijat voivat miksata esimerkiksi työpaikalla tallennettuja konsertteja.