Helsinki hauskemmaksi – tunnustuspalkinto Pop & Jazz Konservatoriolle!

Helsinki hauskemmaksi – tunnustuspalkinto Pop & Jazz Konservatoriolle!

Art goes Kapakka -festivaalin Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinto vuonna 2023 on myönnetty Pop & Jazz Konservatoriolle seuraavin perusteluin: 

”Jokaisella kaupungilla on oma rytminsä. Rytmillä viitataan usein elämänrytmiin, kiireeseen, seisahtuneeseen, mutta kiinnostavimmissa kaupungeissa johonkin ihan muuhun. Näissä kaupungeissa on valinnan varaa, erilaisia keskuksia, paikkoja, tapahtumia, esityksiä, henkilöitä, jotka pelkällä olemassaolollaan viestivät, että täällä kannattaa kasvaa, liikkua, opiskella, elää, juhlia. Festivaalit, keikat klubeilta stadioneille, elokuvat, teatterit, katuesitykset, laulukerhot, intiimit Kapakka-esitykset.

Jokaisella kaupungilla on oma tunnelmansa. Se on ennen kaikkea ihmisiä ja sitä miten ihmiset keskenään tekevät itsekseen ja toisilleen. Kiinnostavassa kaupungissa ihmiset tekevät muille, ehdottavat uusia ideoita, esittelevät osaamistaan ja nauttivat siitä. Parhaita hetkiä kaupungeissa on, kun rytmi ja tunnelma on yhtä ja samaa. Joku pistää itsensä peliin ja muut ovat siitä innoissaan. Kuin täydellisellä keikalla!

Keskeinen elementti tunnelman syntymisessä on hyvä musiikki.

Pop & Jazz Konservatorio on innostanut lukuisia opiskelijasukupolvia esittämään rytmimusiikkia Helsingissä ja muualla jo yli 50 vuoden ajan. Konservatorio järjestää vuosittain melkein 200 musiikkiesitystä ja oppilaitoksessa ja sen kesäleireillä on opiskellut monia nimekkäitä muusikoita ja musiikin tekijöitä Ville Valosta Yonaan ja Iiro Rantalasta Ellinooraan.

Pop & Jazz Konservatoriossa voi opiskella rytmimusiikkia vauvasta ammatilliseen koulutukseen asti, yhteensä opiskelijoina on noin tuhat lasta ja nuorta taiteen perusopetuksesta musiikkialan ammatilliseen perustutkintoon.

Pop & Jazz Konservatorio luo rytmin lisäksi tunnelmaa ja on näin tehnyt Helsingistä hauskemman.

Onneksi olkoon!”

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto myönnetään toimijalle tai taholle, jonka työ tai teko tekee Helsingistä pitkällä jänteellä hauskemman. Palkinto on myönnetty vuodesta 1996.

Palkinnon vastaanotti rehtori Janne Murto.