Pop & Jazz Konservatorio

Musiikkituotannon ammattitutkinto, laulun tekemisen ja musiikin tuottamisen osaamisalat

Ammattitutkinnon avulla voit kehittää, syventää ja päivittää osaamistasi musiikkituotannon alalla. Musiikkituotannon ammattitutkinto on suunnattu henkilöille, jotka ovat hankkineet alan peruskoulutuksen tai sitä vastaavan osaamisen työelämässä. Voit hakeutua suorittamaan tutkintoa ilman ammatillista perustutkintoa, jos sinulla on jo tarvittavaa osaamista. Musiikkituotannon ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Koko tutkinnon 150 osp suorittamisaika vaihtelee työkokemuksesi ja koulutuksesi mukaan, opiskeluaika voi olla esimerkiksi 2 vuotta, mutta voit suorittaa tutkinnon lyhyemmässäkin ajassa. Opintojen kulku suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) avulla. Opiskelu on käytännönläheistä, tapahtuu inspiroivassa oppimisympäristössä ja antaa hyvät mahdollisuudet verkostoitumiselle. Ammattitutkinnon opiskelu on monimuoto-opiskelua, johon sisältyy 2-3 lähipäivää viikossa sekä etäopiskelua ja itsenäistä työskentelyä.

Musiikkituotannon ammattitutkintoa tai sen osia opiskelevilta peritään ensimmäisen lukukauden aikana tutkintomaksu 1000 €. Koulutus järjestetään, jos minimiryhmäkoko toteutuu.

Pop & Jazz Konservatorion (PJK) musiikkituotannon ammattitutkinto (musiikin tuottaminen, laulun tekeminen) on sinua varten, jos 

  • olet harrastanut musiikkia pitkäjänteisesti ja sitoutuneesti ja musiikki on elämässäsi keskeisessä roolissa
  • olet jo mahdollisesti suorittanut muusikon perustutkinnon ja haluat laajentaa osaamistasi laulun tekemiseen tai musiikin tuottamiseen
  • olet tuottanut musiikkia tai sanoittanut ja säveltänyt lauluja jo pidempään
  • haluat terävöittää taitojasi lauluntekijänä ja/tai tuottajana
  • sinulla on käsitys siitä, millaisia työtehtäviä alalla on olemassa ja kuinka musiikin tekemisellä voi elättää itsensä, eli tunnet jo musiikkialaa tai esim. alalla toimivia ihmisiä
  • sinulla on käsitys siitä, millaista osaamista musiikin tekemiseen tarvitaan
  • olet pohtinut omia tavoitteitasi ja sitä, millaisissa työtehtävissä haluaisit tulevaisuudessa toimia
  • olet pohtinut omia vahvuuksiasi ja kehittämisen kohteitasi ja sitä, millaista osaamista olet tulossa PJK:lta hakemaan
  • sinulla on kykyä pitkäjänteiseen työskentelyyn ja vastuunottoon
  • olet hyvä tiimipelaaja ja työskentelet mielelläsi eri-ikäisten kanssa – meille hakeudutaan monessa vaiheessa elämää tai työuraa
  • …ja vaikka et vastaisi kaikkiin ylläoleviin myöntävästi, kannattaa silti hakea ja hankkia kokemusta siitä, millaiset pääsykokeet ovat!

Musiikkituotannon ammattitutkinnon opintoihin kuuluu:

  • Laulun tekemisen osaamisala: Laulunkirjoitus- ja lyriikkatunteja, biisiseminaareja, Logic Pro -kurssi, vierailijaluentoja. Muihin musiikkialan työtehtäviin perehtymistä (esim. sopimus- ja tekijänoikeusasiat, keikkamyynti, keikkatarjousten laatiminen, yrittäjyys ja työsuhteisuus, laitteistoihin ja työturvallisuuteen  liittyvät asiat jne.) Valinnaisena äänittämistä, yrittäjyyttä, teoria-, säveltapailu- ja nuotinkirjoituksen tunteja jne.
  • Musiikin tuottamisen osaamisala: Äänitys ja miksaus -opintoja, studiotyöskentelyyn ja tuottamiseen liittyviä projekteja, softakursseja (Pro Tools, Logic Pro, Ableton Live), musiikkituotannon historiaa ja tuotantojen analyysi -opintoja, vierailijaluentoja. Muihin musiikkialan työtehtäviin perehtymistä (esim. sopimus- ja tekijänoikeusasiat, keikkamyynti, keikkatarjousten laatiminen, yrittäjyys ja työsuhteisuus, laitteistoihin ja työturvallisuuteen  liittyvät asiat jne.) 
  • Ensimmäisenä opiskeluvuonna oppitunteja ja luentoja on pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin n. klo 9-16 välisenä aikana. Opintoihin sisältyy paljon omatoimista työskentelyä, ja muina viikonpäivinä voi esimerkiksi pitää co-write-sessioita.
  • Opinnot suoritetaan yleensä näyttöinä. Näyttö on useimmiten itse valmistamasi äänite, mutta tutkinnon osasta riippuen se voi olla esim. keikka konserttisalissa tai laulunkirjoittajien illassa. Teoreettisempia aineita suoritetaan tenttimällä tai palauttamalla kirjallisia tehtäviä.
  • Opintoihin voi liittää yrittäjyyttä ja oman osaamisen markkinointia. Opiskella voi lisäksi muita oppilaitoksen aineita henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Tästä linkistä löydät Opintopolun musiikkituotannon ammattitutkinnon perusteet (2018).

← takaisin